Valg til Menighedsrådet 2024


Tirsdag den 17. september kl. 19.00.

Så blev det valgår igen, og vi skal igen have valg til menighedsrådet – der er derfor valgforsamling denne tirsdag.

Menighedsrådet – det lille nærdemokrati med den store indflydelse. Skal kirken have kunst af Jim Lyngvild, ansat en organist eller have bistader på kirkegården? Stort set alle beslutninger i din lokale kirke bliver truffet af menighedsrådet. Bliv klogere på et af samfundets sidste nærdemokratier. Menighedsrådet har ikke bare indflydelse på, hvad der sker inde i kirken. Det kan for eksempel beslutte sig for at omlægge noget af kirkegården til park eller åbne et værested for hjemløse, og på den måde også spille en vigtig rolle i lokalsamfundet. Som medlem af folkekirken kan du stemme på, hvem du gerne vil have i dit lokale menighedsråd ved at møde op, når der er menighedsrådsvalg – eller du kan selv stille op. Og det lille råd er derfor et af de sidste nærdemokratier.Det er derfor vigtigt, at vi får valgt 6 folk ind til vores menighedsråd i Bredsten Sogn. Vi er 2 fra det nuværende råd, der genopstiller til rådet. Så vi mangler stadig 4. så sidder du og tænker det er lige noget for mig, så hank op og mød op den 17. september kl. 19.00 i Bredsten Sognehus.

Høstgudstjeneste med efterfølgende foredrag


Søndag den 22. september kl. 12.30

Foto: Les-Kaner

Denne søndag er der høstgudstjeneste i vores smukke efterårspyntede kirke. Efterfølgende mødes vi i sognehuset, hvor menighedsrådet, sammen med Aktivitetscentret og Balle Bredsten Seniorer har kaffe og kage klar til os. Kaffe og kage koster 40 kr.

I år er det forfatter Anne-Catrine Riebnitzsky, der holder foredrag for os. I dette foredrag fortæller Anne-Cathrine Riebnitzsky om at skrive fiktion på virkelige hændelser; herunder misbrug af drengebørn i Afghanistan og kvindeundertrykkelse. Foredraget tager udgangspunkt i romanen ”Den stjålne vej” fra 2012. I foredraget vil Anne-Catrine desuden tage fat i nogle af de svære emner, der er i Islam, og som vi ikke tør tale om, da det i vores samfund er politisk ukorrekt

Koncert – Cohen i kirken


Fredag den 11. oktober kl. 19.00

Store sange og prægtig poesi. Oplev en koncert med sange af Leonard Cohen og et besøg i digterens univers med Karsten Holm & Cohen Trioen. (Pressefoto: Erik Balle) Koncertfortællingen ”Cohen i kirken” tager fat på en række af Leonard Cohens største sange og sætter dem ind i en ramme af mesterens poesi og historie. Fra start til slut er Leonard Cohen manden bag alle ordene – både i sangene og i fortællingerne imellem sangene. Musikalsk fokuserer ”Cohen i kirken” på at fortolke Cohens sange. Kvartetten, der består af akustiske og elektriske guitarer, bas, violin og masser af vokal, har skabt egne originale arrangementer og givet sangene nye farver og udtryk.

Den canadiske sangskriver og digter Leonard Cohen, der døde i efteråret 2016, er en af vor tids største sangskrivere, og hans sange er blevet en del af vores fælles kultur. Mesterværker som ”Halleluja”, ”Bird On A Wire”, ”So Long Marianne”, ”Everybody Knows”, “Suzanne” og ”I’m Your Man” er fortolket af utallige kunstnere gennem tiden. De er naturligvis med i ”Cohen i kirken” sammen med en række andre store Cohen-sange.

Der vil blive serveret et glas bobler og lidt småkager i våbenhuset, og der vil være muligt at købe cd´er af bandet. Entre 50 kr. Billetter købes i døren.

Foredrag – Leonard Cohens tekster og musik


Onsdag den 9. oktober kl. 19.00 i Balle

Holder Anders Kingo, Præst ved Balle valgmenighed foredrag om Leonard Cohen og hans tekster og musik. Der vil også blive sunget nogle sange af Cohen.

Fællesspisning og foredrag: Blev jeg provokeret til at slå ihjel?


Tirsdag d. 22. oktober kl. 19.00 – spisning kl. 18.00.

Denne aften starter vi med fællesspisning. Vi får lækker mad og hygger os. Det koster 75 kr. at deltage i fællesspisningen – det inkluderer kaffe og kage til foredraget. Lige som de andre gange er der til dette tilmelding og et max antal på 55 til spisning. Der er tilmelding til formanden på mail brianvestergaard00@gmail.com eller på tlf. og sms 71202511.

Når vi er mætte og glade, er der foredrag kl. 19.00 ved sognepræst Troels Bering. Hvis man vil høre foredraget, men ikke kan nå fællesspisning, koster kaffe og kage til foredraget 25 kr. – der er ikke til melding til foredraget.

Foredraget er skrevet på baggrund af Troels Berings speciale fra universitetet, der vandt for ”bedste kirkehistoriske speciale” i 2017, og er fyldt med spændende – og blodige – beretninger fra datidens Danmark.

I løbet af 1700-tallet var København ramt af en bølge af melankolske mord. Der var tale om suicidale mennesker, der ikke turde begå selvmord af frygt for deres himmelske frelse – derfor slog de andre ihjel i håbet om at opnå dødsstraf på skafottet. Bølgen skabte stor røre, både i kirken og på Christiansborg, hvor morderne sendte hele retssystemet ud i krise. For hvordan kan man straffe et menneske ved at dømme dem til døden, når det er præcis det, de ønsker?

Foredrag: Danske juletraditioner og norske juletraditioner


Torsdag den 28. november kl. 19.00

Danske juletraditioner og norske juletraditioner

Juletidens mange traditioner fra vikingers brygning af juleøl til skolernes Luciaoptog.

Theresia fortæller om den danske juls mange traditioner. Et hyggeligt og informativt foredrag. Theresia fortæller også lidt om de norske juletraditioner, som ofte er kendt af os danskere.

Theresia er kendt af mange som mor til Rachel fra tv-dokumentaren Årgang 0. Hun er præst i Felsted i Sønderjylland.